Direct een afspraak maken? Bel 06 452 718 11

Zwangerschap en voeding – wat mag wel en wat niet?

6 maart 2015

Reacties

0
 maart 6, 2015
 0
Categorie Zwangerschap

Zwangerschap is voor mijzelf een actueel onderwerp omdat ik momenteel 23 weken zwanger ben van mijn 2e kindje. In de serie blogs die ik deze maanden ga schrijven, ga ik meer informatie geven over actuele onderwerpen die bij de zwangerschap horen.

 

Overzicht

In mijn vorige blog heb ik al beschreven hoe een gezond voedingpatroon eruit ziet. Maar welke producten mag je nu wel en welke producten kun je beter niet eten? Daar kan ik kort over zijn:

 

In mijn praktijk maak ik gebruik van het overzicht van het Voedingscentrum. Dit is een printversie waarop heel duidelijk te zien is of je een product mag of niet teveel. Mijn tip: hang dit overzicht in een keukenkastje, dan heb je hem altijd bij de hand.

 

Vitamine A

Daarnaast is het belangrijk om niet teveel vitamine A binnen te krijgen, dit verhoogt de kans op aangeboren afwijkingen. Vitamine A zit voornamelijk in lever(producten). Het advies is om deze producten dan ook niet te nemen. Een snee brood met leverworst of leverpastei mag wel, maar maximaal 1x per week.

 

Hygiënisch werken

Werk altijd hygiënisch in de keuken om een voedselinfectie te voorkomen. Was groente en fruit goed voor gebruik.

 

Ik wens je een fijne zwangerschap toe!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *