Direct een afspraak maken? Bel 06 452 718 11

Kinderdiëtetiek

Diëtist Karin Wijnen is, naast de zorg voor volwassenen, tevens gespecialiseerd in kindervoeding en kinderdiëtetiek. Voor specifieke vragen over voeding voor kinderen kunt u bij ons terecht. Daarnaast werken wij graag met het programma KIK FOR KIDS.

 

Logo kvkKIK FOR KIDS

Ongezonde eetgewoonten van kinderen veranderen is geen gemakkelijke taak. Verwarrende adviezen, strijd aan tafel en goed bedoelde tips van bijvoorbeeld opa’s en oma’s maken dit behoorlijk lastig.

KIK FOR KIDS maakt gezond eten leuk!

KIK FOR KIDS is een programma voor kinderen met overgewicht of ondergewicht en slechte eters, waarin zij spelenderwijs gezonde vaardigheden ontwikkelen. Geen dieet, vervelende maatregelen en strenge adviezen maar een positieve aanpak en plezier in een gezonde leefstijl, daar gaan we voor. Leuke opdrachten, inspiratie en materialen helpen jullie om gezond eten en gezond leven in de praktijk te brengen. Hierin betrekken we het hele gezin.

Wat gaan we doen?

Allereerst leren we elkaar beter kennen in een intakegesprek. Samen bekijken we hoe het nu gaat en bespreken we de eerste aandachtspunten voor een gezonde leefstijl.

Middels een spel gaan we vervolgens samen ontdekken wat er allemaal speelt. Hoeveel weet je al van gezond eten? Zijn voldoende slaap, pesten of zelfvertrouwen bijvoorbeeld ook aandachtspunten? We komen er samen achter en maken afspraken over het vervolg.

Tijdens de vervolgconsulten zullen we samen evalueren hoe het gaat en hoe de voortgang is. Met behulp van werkbladen en opdrachtjes komen spelenderwijs alle aandachtspunten aan bod voor een volledige behandeling.

Kaarten KVK

Vergoeding

Dieetadvisering zit voor 3 uur per jaar in de basisverzekering. Omdat kinderen geen eigen risico betalen, krijgen ze dit dus vergoed. Daarnaast kan het zo zijn dat er nog extra vergoeding in de aanvullende verzekering zit, dit is afhankelijk van uw pakket. We maken samen afspraken over hoeveel consulten er nodig zijn.

Samen zorgen we ervoor dat kinderen nu en in de toekomst baas worden en blijven over eigen lijf en gezondheid.

Wil je meer informatie of direct starten met het programma? Neem dan contact op met Diëtist Karin.

 

Smikkel & Bikkel – Een gezond gewicht en helemaal fit voor kind en gezin (regio Wanroij/Mill)

Smikkel & Bikkel is een 16 weken durend bewegingsprogramma met voorlichting en coaching naar een gezond eetpatroon. Er wordt wekelijks getraind onder begeleiding van kinderfysiotherapeut Linda Manders van Fysiotherapie Mill. De voedingsbegeleiding wordt verzorgt door Karin Wijnen met het KIK FOR KIDS programma. Het programma wordt voor kinderen vergoed vanuit de basiszorgverzekering. Er wordt hierbij geen aanspraak gemaakt op het eigen risico.

 

Fitkids (regio Eindhoven)

Speciaal voor kinderen die niet in het reguliere sportcircuit (omgeving Eindhoven) mee kunnen komen werken wij samen met de kinderfysiotherapeuten van Praktijk voor Kinderfysiotherapie Eindhoven Noord (http://www.kinderfysio.eu/) in het programma ‘Fitkids’. 1x per jaar komt diëtist Alette van de Staaij een sportieve les verzorgen over gezonde voeding. Dit is gekoppeld aan een ouderbijeenkomst waarin uitleg wordt gegeven over hoe een gezond voedingspatroon voor kinderen eruit zou moeten zien. Meer informatie over Fitkids kunt u vinden op http://www.fitkids.nl/.