Direct een afspraak maken? Bel 06 452 718 11

Recept: Rauwe andijviestamppot met stukjes ham

23 oktober 2012

Reacties

Off
 oktober 23, 2012
 Off

Het is weer tijd voor winterse kost en stamppotjes. Dit recept voor rauwe andijviestamppot met stukjes ham is zeker de moeite waard om eens te maken. Gezond en lekker!

Hoofdgerecht voor 2 personen.
Energiewaarde: 320 kilocalorieën per persoon
Bereidingstijd: 30-35 minuten.

 

Ingrediënten:

  • 300 gram aardappelen
  • 400 gram rauwe andijvie (in stukjes gesneden)
  • 200 gram hamblokjes
  • 100 ml magere melk
  • Zout

 

Bereidingswijze:

Schil de aardappelen, snijd ze in kleine stukken en kook ze met een beetje zout in +/- 20 minuten gaar. Bak ondertussen de hamblokjes knapperig en warm de melk op. Giet de aardappelen af, bewaar wat kookvocht en stamp de aardappelen fijn. Voeg de warme melk en wat kookvocht toe tot er een lekkere puree is gevormd. Voeg de andijvie en de hamblokjes toe en roer alles tot een stevige stamppot.

Eet smakelijk en geniet ervan!

 

TIP: Vermager zelf je eigen stamppot! Laat de boter weg en maak de stamppot smeuïg met het eigen kookvocht en wat magere melk. Houd je aan de portiegrootte en zorg voor een mager stukje vlees, zoals hamblokjes, kipfilet, biefstuk, rosbief of tartaar. Vetrijke vleessoorten zoals speklappen en (rook)worst kun je beter niet nemen.

Comments are closed.