Direct een afspraak maken? Bel 06 452 718 11

Recept voor gezond bananenbrood (zonder toegevoegd suiker)

24 augustus 2016

Reacties

0
 augustus 24, 2016
 0
Categorie Voeding

Ingrediënten:

3 rijpe bananenBananenbrood

150 gram amandelmeel

1,5 theelepel bakpoeder

3 eieren

snufje zout

1 hand ongebrande/ongezouten noten

50 gram dadels

snufje kaneel

 
Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 175 graden. Leg bakpapier in de cakevorm (eerst verfrommelen en daarna in de vorm werkt het makkelijkste).

Meng de bananen in je keukenmachine of met een staafmixer tot een glad beslag.

Klop in een andere schaal de eieren luchtig op en voeg wat zout toe. Meng dit met de bananenpuree.

Voeg het amandelmeel toe aan het beslag en roer het goed door.

Voeg ook het bakpoeder toe en meng het tot een glad beslag.

Ontpit de dadels en snijd ze in kleine stukjes. Roer deze samen met de ongebrande noten door het beslag.

Giet het mengsel in de cakevorm en zet het in de oven. Bak het bananenbrood in 45-50 minuten af.

Kijk goed of je bananenbrood gaar is door er met een satéprikker in te prikken. Is deze schoon/droog als hij eruit komt, dan is het brood gaar van binnen.

Laat het brood afkoelen op een rooster en snijd het in plakken.

 

Klaar is je gezonde bananenbrood! Heerlijk als (onderdeel van je) maaltijd of voor tussendoor, maar ook makkelijk in te vriezen. Even bakken in de oven en je hebt een heerlijk ontbijt!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *