Direct een afspraak maken? Bel 06 452 718 11

Nieuws

Overname praktijklocatie Eindhoven (4-2019)

In de locatie Eindhoven hebben we helaas afscheid moeten nemen van diëtist Alette, wat (gezien mijn drukke gezin) al snel leidde tot het besluit om de locatie aan een andere praktijk over te dragen. Laura Bulten van Diëtistenpraktijk Vida-Sana is een frisse jonge praktijk die vol energie met haar collega’s aan de slag gaat in Eindhoven. Vanaf heden is de praktijklocatie in Eindhoven dan ook volledig overgenomen door Diëtistenpraktijk Vida-Sana. Kijk voor meer informatie op www.vida-sana.nl.

Namens Alette en mij wil ik alle cliënten bedanken voor het vertrouwen in ons en de mooie jaren in Eindhoven!

Smikkel & Bikkel – Een gezond gewicht en helemaal fit voor kind en gezin (regio Wanroij/ Mill)

(8-4-2018)

Samen met kinderfysiotherapeut Linda Manders heb ik het nieuwe kinderprogramma Smikkel & Bikkel ontwikkeld. Smikkel & Bikkel is een 16 weken durend bewegingsprogramma met voorlichting en coaching naar een gezond eetpatroon. Er wordt wekelijks getraind onder begeleiding van kinderfysiotherapeut Linda Manders van Fysiotherapie Mill. De voedingsbegeleiding wordt verzorgt door Karin Wijnen met het KIK FOR KIDS programma. Het programma wordt voor kinderen vergoed vanuit de basiszorgverzekering. Er wordt hierbij geen aanspraak gemaakt op het eigen risico.

Review boek ‘Nu afvallen & nooit meer aankomen’. (28-12-2017)

Als diëtist/leefstijlcoach kijk ik voornamelijk naar gezonde voeding, beweging, leefstijl en gedragsverandering. Dit laatste én het volhouden van de nieuwe gezonde gewoonten blijft echter een wat grijs gebied en in de praktijk vaak lastig. Diverse redenen kunnen ervoor zorgen dat de cliënt stagneert of zelfs weer aankomt.

Het boek ‘Nu afvallen & nooit meer aankomen’, geschreven door een diëtist/toegepast psycholoog én een therapeut gaat nog een stapje verder. Je wordt in het boek gestimuleerd om aan de slag te gaan met je persoonlijkheid en gedrag wat de kans van slagen enorm vergroot. Op een speelse manier ontdek je welke ego-types bij jou aan het werk zijn én hoe je deze kunt sturen/veranderen.

De NU-SLANK methode uit het boek is een enorm goede aanvulling in mijn praktijk waar ik dankbaar gebruik van ga maken.

Nu afvallen & nooit meer aankomen van Eveline van de Waterlaat en Leo Versluys is te bestellen via http://www.nooitmeeraankomen.nl

Vergoeding dieetadvies in 2018 (20-10-2017)

De komende weken zullen zorgverzekeraars hun premies en vergoeding voor 2018 bekendmaken. Dat moeten ze uiterlijk op 12 november doen. De kans is groot dat er iets aan je zorgverzekering verandert als het om de vergoeding van dieetadvies gaat. Op de website van Independer vind je een overzicht van de gecontracteerde zorgverzekeraars.

Vanaf 12 november zie je daar welke zorgverzekeraars in 2018 gecontracteerd zijn:

https://www.independer.nl/zorgverzekering/vergoedingen/dietist/dietistenpraktijk-karin-wijnen–van-der-made/kloosterstraat-7

De basisverzekering vergoedt drie uur dieetadvies per jaar. Je aanvullende verzekering vergoedt mogelijk ook nog een deel. Je kunt dat terugvinden in onderstaand overzicht. Ook daarvoor geldt dat je vanaf 12 november ziet wat de vergoedingen in 2018 zijn. Zo kun je op tijd zien of je ook volgend jaar nog goed zit.

https://www.independer.nl/zorgverzekering/vergoedingen/dieetadvisering.aspx

Bron: Independer

Maak kennis met Alette (17-10-2017)

Vanwege de toenemende drukte gaat onze nieuwe collega Alette vanaf 1 november alle spreekuren in Eindhoven overnemen van Marijke en Karin. Marijke gaat zich focussen op haar eigen praktijk en Karin op de locaties in Wanroij en Volkel. Ruimte dus voor een nieuw gezicht! Maak kennis met de enthousiaste Alette!

Boosth: bewegingsmonitor voor kinderen! (31-3-2017)

De laatste maanden heb ik in mijn praktijk een soort bewegingsmonitor getest om kinderen en jongeren uit te dagen om meer te gaan bewegen: Boosth! Het polsbandje stimuleert je om meer te gaan bewegen waardoor je uiteindelijk het spel op de app kunt uitspelen. Zo worden kinderen op een leuke manier getriggerd om meer te gaan bewegen. Wil je meer weten over Boosth? bekijk dan dit filmpje: https://www.youtube.com/watch?v=QuYdj-5iPWI

Vergoeding dieetadvisering 2017 (16-12-2016)

Dieetbehandeling wordt ook in 2017 vergoed uit de basisverzekering (3 uur per jaar). Voor jongeren onder de 18 jaar is er géén eigen risico. Extra vergoeding is vaak ook nog mogelijk vanuit de aanvullende verzekering: kijk hiervoor in uw eigen polis. Kijk voor meer informatie en volledige overzichten op: https://www.nvdietist.nl/homepagina-nieuws/1005-vergoedingen-2017

Dieetpreparaten (zoals bv drinkvoedingen) worden in 2017 ook vergoed vanuit de basisverzekering; ze worden verrekend met het verplicht en vrijwillig eigen risico (er zijn enkel uitzonderingen per zorgverzekeraar).

Start KIK FOR KIDS (28-6-2016)

In juni heeft diëtist Karin de workshop gevolgd om met het programma KIK FOR KIDS te gaan werken.

KIK FOR KIDS is een programma voor kinderen met overgewicht of ondergewicht en slechte eters, waarin zij spelenderwijs gezonde vaardigheden ontwikkelen. Geen dieet, vervelende maatregelen en strenge adviezen maar een positieve aanpak en plezier in een gezonde leefstijl, daar gaan we voor. Leuke opdrachten, inspiratie en materialen helpen jullie om gezond eten en gezond leven in de praktijk te brengen. Hierin betrekken we het hele gezin. Kijk hier voor meer informatie.

Formatiewijziging (1-12-2015)

Een aantal cliënten hebben tijdens het zwangerschapsverlof van Karin al kennis mogen maken met diëtist Marijke Frenken. Vanaf 1 december zal zij de praktijk 1 dag in de 2 weken gaan versterken in de locatie in Eindhoven. Marijke is aanwezig op vrijdag. Hier stelt zij zich voor.

Start afslankprogramma LEKKER FIT in Wanroij (2-9-2015)

Op 14 september start er een nieuwe editie van het afslankprogramma LEKKER FIT in de locatie in Wanroij in samenwerking met Marita Derks van Bodyfit. LEKKER FIT is een afslankprogramma waarmee je 12 weken lang in groepsverband aan een gezonde leefstijl gaat werken waardoor je je fit en energiek zal voelen! De persoonlijke   coaching van de diëtist en de beweegcoach én de mogelijkheid van een vervolgprogramma zullen ervoor zorgen dat je je gewicht ook op lange termijn stabiel kunt houden. Neem voor meer informatie contact op met diëtist Karin.

Specialisatie kinderdiëtist (30-4-2015)Kinderdiëtist

Vanaf deze maand is diëtist Karin Wijnen tevens gespecialiseerd in kindervoeding en kinderdiëtetiek. Voor al uw vragen over voeding tijdens zwangerschap, borst-/flesvoeding of voor baby’s en kinderen kunt u bij Karin terecht.

Biowalk (30-1-2015)

Heeft u diabetes type 2, COPD of risico op hart- en vaatziekten? En woont u in de omgeving Maashorst? Loop dan mee met een Biowalk!

Een biowalk is een groepswandeling in de natuur, begeleid door een IVN-natuurgids en een professional uit de gezondheidszorg. U ervaart, in een veilige omgeving welke positieve invloed beweging en het buiten zijn op uw lichaam hebben. Door contacten met lotgenoten en unieke natuurbeleving is Biowalking niet alleen goed voor uw gezondheid, maar vooral ook heel leuk!

Dit voorjaar staan er weer nieuwe biowalks gepland, meer informatie en informatie over deelname kunt u vinden op http://www.biowalking.nl/maashorst

Formatiewijziging (21-10-2014)

Vanaf begin dit jaar heb ik in de locaties Wanroij en Volkel ondersteuning gekregen van diëtist Yvonne Verbeek. Vanaf 1 november neemt diëtist Karin Wijnen de praktijk zelf weer helemaal over. Nieuwe en bestaande cliënten kunnen weer bij Karin terecht.

Stagiaire in de praktijk (3-9-2014)

Inge Carlier
Vanaf vandaag start 4e jaars student Voeding & Diëtetiek Inge Carlier met haar stage bij Diëtistenpraktijk Karin Wijnen. U zult haar het komende half jaar alleen tegen komen in de praktijk in Eindhoven.

Vooraf aan een consult zal ik altijd bespreken of u het goed vindt dat Inge bij het gesprek is of eea overneemt.

Ik wens Inge veel succes tijdens haar stage!

Screening ondervoeding (31-3-2014)

Bent u onlangs ongewenst gewicht verloren? Heeft u moeite met eten en/of minder trek? Of heeft u vragen over (onder)voeding? Kom dan naar de gratis voedingscheck door diëtist Karin Wijnen bij Apotheek Rutten!

Op dinsdag 1 april a.s. zal Diëtist Karin Wijnen een screening uitvoeren op ondervoeding in Gezondheidscentrum Menszorg aan de Barrierweg 3B in Eindhoven. Er is een vrije inloop mogelijkheid waarin u al uw vragen kunt stellen over (onder)voeding. De diëtist is aanwezig van 8.30 – 12.00 uur.

Maar liefst 15-25% van de patiënten met een thuiszorg indicatie is ondervoed en het risico op ondervoeding neemt toe met de leeftijd: 30% van de patiënten met een thuiszorg indicatie ouder dan 81 jaar is ondervoed. Denkt dus niet te licht over ondervoeding!