Direct een afspraak maken? Bel 06 452 718 11

De kracht van yoga

4 december 2012

Reacties

Off
 december 4, 2012
 Off

Er zijn miljoenen mensen die zweren bij een half uur yoga per dag. Wat is het nu precies? Is dit iets voor mij? En moet ik daar lenig voor zijn? Yoga heeft een wat zweverig imago maar is ontzettend leuk om te doen en kan je enorm helpen bij spanning en stress of je nét dat beetje extra energie geven wat je wellicht kunt gebruiken.

Yoga is een leer uit India die zegt hoe je met behulp van bepaalde houdingen, meditatie, ademhalingsoefeningen en concentratie je lichaam en geest kunt ontspannen. Ook kan het een innerlijke zoektocht zijn naar bewustzijn, kracht en geluk. Daarnaast is yoga natuurlijk ook gewoon leuk om te doen.
Het is heel vrijblijvend. Je hoeft er niet lenig voor te zijn, iedereen kan yoga beoefenen. Of je een bepaalde houding kunt of niet maakt niet uit, het gaat er niet om dat je de houding perfect uitvoert. Lichamelijke en geestelijke ontspanning is waar een yogasessie om draait.
Als je je bewust bent van je eigen lichaam zul je vanzelf gezonder gaan eten, meer gaan bewegen en uiteindelijk je natuurlijke gewicht (terug) vinden. Ook mannen blijken na een les heel enthousiast.

Er zijn verschillende vormen van yoga. Allemaal hebben ze hun eigen houdingen, ademhalingsoefeningen en vormen van meditaties. De vorm die het beste bij jou past hangt af van je doelen; wil je yoga beoefenen als sport of juist spiritueel of geestelijk? Wat alle soorten gemeen hebben is dat het lichaam soepel wordt, het is goed voor je stemming, zelfvertrouwen, doorzettingsvermogen, seksleven, rug, het loslaten van negatieve emoties en het voorkomen of verdrijven van een depressie. Ook mensen met een chronische ziekte of zwangeren kunnen veel baat hebben bij yoga.

Er zijn veel boeken te koop over hoe je zelf aan de slag kunt met deze vorm van bewegen. Maar ook ‘Yoga magazine’, www.yogaonline.nl en yoga-instructeurs bij jou in de buurt kunnen je kennis laten maken met yoga.

Comments are closed.